Εκπαιδευτικό έργο

Εκπαιδευτικό έργο

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλες τις βαθμίδες...

Εκπαιδευτικό έργο

Αφορά την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, την εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών της Κλινικής στην Παθολογική Ογκολογία και την εκπαίδευση σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο με Σεμινάρια που οργανώνονται στα Ιωάννινα.

Το έργο αυτό επιτελείται από τα μέλη ΔΕΠ, επιμελητές ΕΣΥ και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και από τους ειδικευόμενους ιατρούς υπό την επίβλεψη των ειδικευμένων ιατρών.

Το εκπαιδευτικό έργο αφορά την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, την εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών της Κλινικής στην Παθολογική Ογκολογία και την εκπαίδευση σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο με Σεμινάρια που οργανώνονται στα Ιωάννινα. Εκπαίδευση φοιτητών, ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών στην φιλοσοφία, τεχνογνωσία και ανάπτυξη της κλινικής/μεταφραστικής έρευνας επιτυγχάνεται επίσης με την ανάπτυξη διδακτορικών διατριβών υπό την επίβλεψη μελών ΔΕΠ.

Πιο αναλυτικά:

 1. Η εκπαίδευση των 3ων, 4ων και 5ων φοιτητών γίνεται όπως πάντα από Αμφιθεάτρου, αλλά και σε καθημερινή βάση στα διάφορα διαμερίσματα του Ογκολογικού Τμήματος.
 2. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών γίνεται σε τακτικά εβδομαδιαία βάση στον ειδικό χώρο εκπαίδευσης στην Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και σε συνεργασία με άλλες κλινικές και Εργαστήρια του Νοσοκομείου ή του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνει κλινικοπαθολογική παρουσίαση περιστατικών, βιβλιογραφική ενημέρωση και διαλέξεις. H εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών συμπληρώνεται και με την συμμετοχή τους σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
 3. Η οργάνωση Σεμιναρίων αφορά τρεις χωριστές δραστηριότητες :
  • Την οργάνωση του πενθήμερου Course «Oncology for Medical Students» σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Οργανώσεις ESO και ESMO κάθε Ιούλιο από το 2004 σε 40 επιλεγμένους φοιτητές Ευρωπαϊκών Ιατρικών Σχολών και με την διδασκαλία Ευρωπαίων Καθηγητών στην αγγλική γλώσσα
  • Την οργάνωση του διαδραστικού «Κλινικού Φροντιστηρίου για Ειδικευομένους Ογκολογίας» για 60 ειδικευόμενους Ογκολογίας από το Ελληνικό χώρο και οργανώνεται από το 2009 και κάθε Δεκέμβριο στα Ιωάννινα
  • Την οργάνωση μαζί με την Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του «Σεμιναρίου Μοριακής Ογκολογίας και Στοχεύουσας Θεραπείας» για Ογκολόγους, Βιολόγους και Παθολογοανατόμους από όλη την Ελληνική επικράτεια που οργανώνεται από το 2006 και κάθε Φεβρουάριο στο Μέτσοβο.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 • Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (14:00):
  Πολυπαραγοντική Μονάδα Μη μελανωματικών όγκων δέρματος
 • Κάθε 2η Τρίτη (14:00), Αίθουσα Συνεδριάσεων Ακτινολογικού Τμήματος:
  Πολυπαραγοντική Μονάδα Όγκων Γαστρεντερικού (Χειρουργοί, Ακτινολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Γαστρεντερολόγοι, Ογκολογοι).
 • Κάθε 2η Τρίτη (14:00), Αίθουσα Συνεδριάσεων Ογκολογικής:
  Ογκολογικά μαθήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής ή άλλων ειδικοτήτων, σε μηνιαίο κύκλο.
 • Κάθε Τετάρτη (14:00), Ημερήσια Μονάδα Αίθουσα Συνεδριάσεων Ογκολογικής:
  Συνάντηση Κλινικής: Συζήτηση νέων περιστατικών και κλινικών δοκίμων.
 • Κάθε 2η Πέμπτη (13:30), Αίθουσα Συνεδριάσεων Ογκολογικής:
  Πολυπαραγοντική Μονάδα Όγκων Μαστού (Χειρουργοί, Ακτινοθεραπευτές, Ογκολόγοι).
 • Κάθε Παρασκευή (13:00), Ημερήσια Μονάδα Αίθουσα Συνεδριάσεων Ογκολογικής:
  Πολυπαραγοντική Μονάδα Όγκων Θώρακος (Χειρουργοί, Ακτινοθεραπευτές, Πνευμονολόγοι, Ογκολογοι).
 • Παρασκευή (14:00), Ημερήσια Μονάδα Αίθουσα Συνεδριάσεων Ογκολογικής:
  Διάλεξη Ογκολογικής Κλινικής.
 • Κάθε Παρασκευή (13:00):
  Ένας όγκος ανά μήνα, μαζί με case reports+pathology, Journal Club.
 • Ανάλογα με πρόγραμμα:
  Συμμετοχη σε real time διαδραστική διαλεξη Ελβετικων νοσοκομειων.